0 Läs mer >>
Hej igen!

Idag har varit en "smickrande" dag, kan man ens säga så?.. Iallafall!

När jag skulle gå upp till klassrummen från personalrummet, gick jag förbi ett led med småbarn, ca 8 år ungefär. Så fort en av dem såg mig kom självklart frågan "vem är du?". Nästa kille säger något helt oväntat när jag går förbi honom; "Tjena snygging!". Vad ska man säga när en 8 åring säger så till en 20 åring? " ehm tjena!".. Haha!

När jag sedan hade kommit upp till klassrummet, så berättade jag det för handledaren, och då skrattar hon till lite och säger " jo påtal om det!"och då tänkte jag vad är det nu haha,
" **** kom fram till mig första dagen innan vi hade presenterat dig och frågade om du var en ny vikarie, och då sa jag nej, det är en student!" Och då hade han svarat: "hon är jättesnygg!"
Hahaha det förklarar varför han och hans kompis i bänken bakom fnissar så fort jag har hjälpt någon av dem under en lektion..
Antar att jag blev smickrad, men ändå känns det lite wierd att höra det från en 12 åring? Nae nu ska vi inte vara sånna, men gulligt var det! 

Efter skolan så blev det att köpa ett busskort, har kommit på att sms biljett är väldigt mycket dyrare än att ha ett busskort.. Dock så råkade jag svara ja på frågan när han frågade om jag hade fyllt 20.. Varför sa jag ja?? Alla andra i klassen och runt omkring mig (snart Lowe med) har fyllt 20, så antar att jag inbillar mig det..
Så nu blir det dyrt iallafall.. Aja.. Får ändå vänja mig vid dem priserna snart, men lagom klantigt!

Nu sitter jag iallafall och käkar thaisoppan från igår, har precis tränat body pump och är helt slut i kroppen! Lowe är iväg och gymmar nu också, ett riktigt friskus par är vi! Om man räknar bort bullarna, och kakorna, och godiset....

Kram på er alla!

300914 tisdag

0 Läs mer >>
Tjoho igen! 
Idag fick jag hålla i svenska lektionen! Jag fick inte planera den själv, men jag gjorde hennes planering :) lite nervöst, men det gick bra!

Sen fick jag även förbereda för svenska lektionen på onsdag, deras läxa! Jag har hittat en liten text, och så ska jag läsa upp den, så ska dem skriva av det jag säger :) så trevligt så!

Annars då, blev upptäckt på skolgården av en liten tjej från sist jag var på fritids. "Sofiaaaaa!!"och en attackkram! Det är nog det roligaste med barn i den åldern, det räcker med att du lär känna dem i end dag från det att du hälsar på dem, tills dem springer och kramar dig frivilligt! Vem gillar inte kramar liksom?

Sen en slappe eftermiddag, och thaisoppa till kvällsmat. Färdigköpt dessvärre, men den är supergod ändå!

Så nu ligger jag med en fruktansvärd träningsvärk i HELA ryggen från gårdagens danspass, visste inte ens att man kunde få sån träningsvärk av det! Visst är dans jobbigt, men jag har aldrig tänkt på att det är så muskelkrävande! 
Sitter också och skriver upp uppgifter och tenta datum i kalendern som kommer framöver, geezus va mycket grejer jag kommer stå i efter vfu:n.. Eller från och med nästa vecka rättare sagt!
Jaja, det är väll värt om man får ha det här jobbet!

Kram på er alla! Och sorry för bildbristen....

290914 måndag

0 Läs mer >>
Hallå igen! Igår då, jag mötte upp studiegruppen igen på Waynes Coffe för lite mer trevligt snack och började lite på uppgiften till VFU:n. Trevligt trevligt!

Sen har jag suttit och funderat över hur vi ska göra i sovrummet.. Jag tänkte framför allt på lampan, så jag satt och letade efter en snygg lampa utan något vidare resultat..

Sen stack jag till gymmet och körde Bodyjam! Skitkul faktiskt! Ett riktigt svettigt danspass! Med betoning på svettigt, det rann om mig! Men roligt var det!

Sen så kollade jag och Lowe Ironman 3, vi har i och för sig sett den innan, men ändå! Bra är den!

Natti natti!

280914 söndag

0 Läs mer >>
Tjabba! Idag så har jag strykt, tvättat och sånt kul! Försökte få det att bli något roligare genom att göra något sånt här;


Ja jag kolla Paradise Hotel.. Men det gör faktiskt en liten kille i åk 6 också! Och han är då 12..

Jaja på kvällen så satt vår studiegrupp och käkade och hade det trevligt på puben nedanför oss! El duderino som den så trevligt heter! Dem hade dock inte så mycket pub mat eller mat över huvudtaget.. Men det var trevligt ändå!


Mys mys! Och Lowe var ute och partajade, inget han såg fram emot under dagen, men det var nog roligt i slutendan ändå :) 

Kram!

270914 lördag

2 Läs mer >>
Hej igen! Idag var det en kort dag med, 13.45 var jag ifrån skolan :) inget speciellt som hände, de hade prov idag i demokrati, det var nog det enda! 

Och idag, mina kära vänner, så tog jag tag i mitt hår i detta fall, och gick och klippte mig! Behövdes kan jag ju säga, men det blev bra! Var lite rädd för att jag skulle få kort kort med tanke på att mitt hår inte var i topp form, men nu känns det mycket fräschare igen!

Före; (obs att jag inte borstat håret och varit i skolan hela dagen, så sådär jävligt ser det inte ut när jag har borstat det :))


Efter;


Det ser nästan ut som om jag har färgat det, men det är bara toppat :) nöjd är jag! Och jag ska börja klippa mig regelbundet också, det kan jag lova! Det får vara värt pengarna, dock så var det inte så hemskt dyrt, 450kr och då klippte hon mitt hår i en timme, men eftersom jag var student så fick jag också 20% rabatt! Så egentligen kostade det 500kr ungefär :)

Iallafall; sen gick jag och Lowe och köpte fredagsgodis och lite mat inför kvällsmaten, vilket blev tacos! Yum yum!

Så snart ska vi nog kolla en film och ha helt vanligt fredagsmys helt enkelt!

Hoppas ni har riktigt bra fredagsmys ni med, och kram på er!

260914 fredag

0 Läs mer >>
Hej igen!
Idag hade alla 6:or studiedag och deras lärare (inkl. min handledare) var på bokmässa i Göteborg, så idag fick jag vara med 2:orna på fritids istället!
 
En väldigt slapp dag för min del, då jag bara umgicks med barnen (inte lika slappt att hålla koll på alla barnen samtidigt dock), spelade spel med dem, bland annat memory, Twister och tre i rad! Så bara spelat spel helt enkelt!
 
Slutade halv 3, så nu slappar jag och ska nog sätta mig med litteraturuppgiften snart också!
 
Juste, Lowe har ju blivit en gymhunk, så efter en nudeltallrik, behövde han lite extra påfyllning innan kvällens träningspass;


Hmm ska nog köpa något mer.. Mättande tilltugg kanske? ;)

Så ja, inte så mycket mer att berätta om denna dagen, kram på er alla!
 

250914 torsdag

0 Läs mer >>
Tjolahopp! 
Idag så har jag fått vara med på alla möjliga lektioner; svenska, so, no, matte och engelska! Nu känns det som om barnen inte tycker jag är så läskig (dvs inte vågar fråga mig om dem inte kan), så det är ju kul! Jag har bara hjälpt till på so:n hitills, men jag hjälpte till rätt mycket på både matten och engelskan!
Dem gör i och för sig bara uppgifter i boken hitills på dem på ämnena, så det kanske inte är så konstigt att det är dem två jag har hjälpt till mest på :)

Men det är i vilket fall som helst superkul! Känns verkligen som att jag har valt rätt utbildning :) och rätt årskurs med! Nu har jag varken varit med årskurs 5 eller 4, men de verkar härliga de med!

Idag åt jag också för första gången med eleverna, jag hade kunnat göra det dem andra dagarna, men det kostar för mig förutom 1 lunch i veckan, så jag har tagit med min egen mat :) 

Efter jag hade tagit mat och skulle precis kolla vart jag skulle sätta mig (en vuxen ska sitta vid varje bord nämligen), så sprang den lilla killen som frågade om jag ville spela fotboll häromdagen, fram och sa " Sofia, Sofia! Kom och sitt vid vårat bord!". Så himla söt! Så självklart satte jag mig där :) 
Sen var det nog han som höll igång samtalet mer än mig, jag han verkligen inte fråga honom och hans kompisar något hehe, men det var bara kul!

Juste, har helt glömt att visa min fina namnskylt jag har på skolan nu :) inget speciellt men ändå!

Och idag fick jag sluta i lagom tid också, vid 3! Så var inte helt slut när jag kom hem :) hade iallafall energi till att köra lite bodypump!

Nu så sitter jag och kollar Idol repris, medans Lowe har hoppat iväg till gymmet med en klasskamrat! Så när vi kommer till Halmstad igen så är det muslelknuttar ni kommer att få se ;)

Dock så kommer nog muskelmassan dras ner märkte jag i eftermiddags, då jag öppnade kakburken vi har fått från finbesöket i helgen..


Vääääldigt smarriga! Kommer stå farligt där i köket, får nog gömma dem om jag ska få några muskler! 

Äsch då! Kram på er!


240914 onsdag

0 Läs mer >>
Hej igen! Idag var det en ny dag på VFU:n! 
Först fick jag vara med på samhällskunskap, vi kollade en film och sedan fick dem räkna uppgifter. Jag fick hjälpa till och fick sedan också sitta med en elev själv och hjälpa dem lite extra! Det var spännande! Det var lite klurigt dock, för vissa begrepp har man helt glömt bort själv, och det gällde ju att inte säga fel till barnen..

Sedan var det idrott; HLR utbildning (Hjärt och lungräddning)! De använde sånna dockor så man fick testa att blåsa luft i lungorna och så!

Efter det så var det lunch, och sedan matte! Hyfsat lätt att man kan hjälpa till själv! Det var bråktal som dem hade idag, genomgång dock så jag fick aldrig gå runt och hjälpa till så som jag gjorde på samhällslektionen :) 

Och sedan var det konferens! Dem pratade bland annat om hur man ska lägga upp utvecklingssamtalen på bästa sätt och lite annat! Det var intressant att va med på också, dock var jag väldigt trött!

Så nu har jag landat i sängen och ska börja med vfu uppgiften som vi ska göra! Inte bara roliga grejer här inte!

Jönköping ikväll, Lowe tog väldigt fina bilder som han får ladda upp här tycker jag!


Kram på er!

230914 tisdag

0 Läs mer >>
Hejsan! Idag var jag nervös kan jag lova er..

Idag är det min första VFU dag på Dalviksskolan! Väldigt spännande att träffa alla lärare, min handledare och barnen!
Just nu hänger jag på årskurs 6, då min handledare är mentor för dem. 

Dagen började med skoljoggen, i ösregn! De tänkte ställa in det först, vet inte varför dem inte gjorde det, men dyngsura blev vi allihopa! Lärarna och jag då, fick varsin penna och fick rita ett streck på barnens handleder varje gång de hade avslutat ett varv (ca 1km), för att det själva skulle komma ihåg hur många dem hade sprungit.

Sedan var det matråd, lite rörigt i den åldern noterade jag. De tog hela tiden upp att de ville ha sånt hårt tacobröd istället för tortillas, fast dem inte har tacos på matsedeln.. 

Innan lunch blev jag också frågad av en liten kille i klassen om jag ville vara med och spela fotboll, dock var det min lunchrast då (barnen äter först, sen har jag en egen lunchrast då jag äter min mat jag har tagit med mig själv), så fick tyvärr tacka nej!

Sedan hade dem samhällskunskap, då dem pratade om valet och fick redovisa i grupp varsitt parti och vad de stod för. 

Förresten, det glömde jag att nämna! I klassen är det 32 st, men dem har delat upp klassen i två rum, med en dörr emellan, så först har 16 st samhäll och dem andra något annat ämne, och sedan byter dem! Så jag fick vara med på två likadana lektioner, men nu kan jag allt om valet iallafall!

Sen var jag med på två utvecklingssamtal! Intressant! Det är ju trots allt det man ska göra själv sen också, så det är ju bra att vara med på så många som möjligt redan nu!

Så ja, jag är supernöjd med min skola och jag tycker detta verkar skitkul! Kan nästan inte vänta med att ha hand om min egen klass!

Sedan blev det iallafall lite träning, Zumba blev det denna gången! Svettigt värre..

Sen gjorde jag lite spagetti och köttfärssås, och sedan blev det en film innan läggdags! 




Kram!


220914 måndag

0 Läs mer >>
Nu tänte jag att det var dags att berätta var det vad som hände med vårt (numera) gamla strykjärn! För detta var det konstigaste jag har varit med om, när de gäller strykjärn iallafall! Det började såhär;

För länge länge sedan tog jag och Lowe en tripp till Ullared. Vi skulle shoppa till vår nyblivande lägenhet! 
Vi tog nästan det billigaste av allting, spara pengar vettu! 

Vi behövde ju lite elektronikprylar, som en hårfön, och ett strykjärn.
Jag gick och hämtade båda, och tänkte, billigt (gratis gick ju inte) är gott! Tog dem billigaste, men jag förväntade mig inte så mycket av kvalitén, men ett strykjärn kommer att behövas!

Vi åkte sedan hem från Ullared ca 4000kr fattigare, men hade väldigt mycket av det vi behövde!

Nu då, så testade vi vårt strykjärn, men det gick ännu värre än vad jag förväntade mig ,var dåligt! 
Där vattenångan skulle komma ut, kom istället sand och efter en stund ploppar även en slangbit ut (?!). Ni kan vara lugna, vi testade aldrig på kläderna !
Men ärligt talat; sand?!? Det hade kunnat ploppa ut bananflugor, men inte gjort mig lika förvånad! Okej det är ju inte så trevligt det heller, men sand?! Slangbitar?! Herre min jesus..

Och här har ni förädaren för 80kr! Köp inte!


Iallafall häromdagen berättade jag ju att jag hade gått och köpt ett nytt (att Lowe litar på mig..) , lite dyrare denna gången!
500kr, OBH Nordica är ju ett bra märke (eller?). Fräsiga färger också, och funkar hur bra som helst! Varken sand eller slangbitar som kommer ut här inte!




Så jag har alltså lärt mig, att billigt inte alltid är så gott! Önska mig lycka till framtiden, snälla? 

Snipp snapp slut, så var sagan slut!

Historien om det sand...

0 Läs mer >>
Hej igen alla! Har nyligen gått upp, första lektionen blev inställd, så har bara en som börjar 13-14.30, skönt!

Lowe har redan gått klart i skolan för idag, så nu käkar jag frukost och han sitter vid sin dator.
Ska stryka lite tänkte jag, har några påsar nu när vi inte har haft något funktionellt strykjärn..


Senare idag så kommer Stig och Ingrid på besök! Det ser vi fram emot :D nu när det är så städat som det aldrig har varit hitills hehe..
Sen åker vi med dem tillbaka till Halmstad ikväll, så helgen spenderas där!

Kram!

190914 fredag

0 Läs mer >>
Hallosan!
Nu slackar jag efter med uppdateringen igen..

Men men, i tisdags hände det inte speciellt mycket på dagen, sen på kvällwn gjorde Lowe en purjolöksoppa!





Och igår så köpte vi ett nytt strykjärn och en lampa! En skitful lampa, till sovrummet! Det är rätt så jobbigt att inte kunna tända där inne, och vi hittade ingen fin lampa, så vi köpte den billigaste taklampan på Claes ohlson och har den som en tillfällig lampa, definitivt tillfällig..


Ser ni hur ful den är? Dessutom så sitter den snett som fan också..

Iallafall, sen så köpte jag lådor aå jag kunde organisera i mitt sminkbord, kommer ett inlägg om det när det är 
klart!

Sen blev det fest med landkrabborna på kvällen! Inte för sent dock, var ju skola idag! Började 9, så inte allt för tidigt, och bara en lektion!

Så nu ska jag tvätta och städa lite, blir ju finbesök imon!

Kram!

180914 torsdag

1 Läs mer >>
Hallå igen! 
Idag har det varit en väldigt kort dag, 1 lektion i 1,5 h , så det var en lugn dag! Sen satte sig jag och tror det blev 8 till och fikade på Waynes Coffe i 3 h! Så jävla varmt ute dock! Men härligt!

Sen har jag och Lowe bara slappat, jag har kollat ikapp Idol avsnitten, och så nu har vi precis käkat ceasar sallad!


Mumma!

Imon börjar jag kl 8.. Och slutar 16.30! Så lång dag på tur! 

Har jag nämt att vi har fått brev i lådan om att någon ska komma och kolla och fixa till alla balkongdörrar i hela lägenhetshuset nu två dagar till framöver?
Det stod att vi kunde vänta besök mellan 7-16 ,mån-ons, dock har hen ej kommit än, men hoppas han kommer imon, så slipper jag störas av honom.. Ledig på onsdag ju, så hade helst velat va hemma utan en snickare i huset :) vet nte om Lowe är ledig någon av dagarna, men men :)

Nu ska vi nog kolla en film, sen sova!
Nattinatt!

150914 måndag

0 Läs mer >>
Tjolahopp!
Idag blev det ännu en slappedag!
Inte så mycket att säga om denna dagen.. Jag tränade första gången på väldigt länge, har ju skaffat träningskort på Nordic Welness!

Det blev spinning och cxworx (styrketräning). Lagom jobbigt!

Imon är en kort dag, har bara en föreläsning, Lowe har nog en eller två också :)

Kram!

140914 söndag

1 Läs mer >>
Hej igen!
Det här var en slapp dag detta! Skönt att få bara gå runt och göra det man känner för! Nästan iallafall, men det var inga jättekrävande  grejer jag gjorde idag ändå, så nöjd med dagen är jag!
 
Idag har vi röstat, fotat lite, ser ut som dem håller på att förbereda sig inför någon medeltids...sak på Hovrättstorget? Massa medeltidsklädda människor som tränar på en teater, spännande! Vi gick dit och klickade lite med kameran, och fotade lite påväg från röstningen också!
 
Sedan gick vi till stadsbiblioteket, skaffade oss ett varsitt lånekort, och så lånade jag lite böcker inför nästa examinationsuppgift! Den är typ som en bokrecension, så det ska inte vara några svårigheter :)
Lowe lånade lite fotoböcker!
 
sen slappade vi resten av kvällen! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kram kram!

130914 lördag

0 Läs mer >>
Här kommer bilderna jag tog när jag och Lowe var ute och gick! Lowes nya objektiv får 5/5 toasts!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Har sammanlagt 50 st bilder som jag har redigerat och vill ladda upp, men de andra är för stora för att kunna laddas upp här.. så ni får nöja er med detta sålänge ;)
 
 

Bildbomb från fredage...