0 Läs mer >>
Hej! Idag har vi slappat, gått i stan lite och köpt en lampskärm!

Måste åka tillbaka till Ullared för att köpa en lampsladd som passar, så detta är en tillfällig lösning iallafall! En snygg sådan :)




Sedan försökte vi göra chokladbollar, men receptet resulterade inte i några bra chokladbollar..

För mycket havregryn och för lite smör :(

Sedan gjorde vi egen pizza!


Halva mozarella, basilika och tomater (min) och vegetarisk kebab och grillkrydda (gissa vems?)


Ler alltid lika mycket på bild 😁

290815 lördag

0 Läs mer >>
Hejsan! Idag så har vi slappat och sedan har vi gått lite i stan och även till Stadsparken när vi hälsade på ankorna och kollade utsikten!
 
 
 
 
Vet inte om ankan sa "Hej!" eller något mindre trevligt..
 
 
 
En lagom bitter Lowe :D
 
 
 
 
 
 
 
 Efter det så blev det tacos, vegetarisk färs faktiskt! Och det var gott!



280815 fredag

3 Läs mer >>
Hejsan! Idag så började dagen med en märklig upptäckt i ögat.. 
Sorry för känsliga tittare!





Ingen aning om vad jag har gjort?! Men det är tydligen något som ska försvinna efter ett par dagar :)

Lite mys med Offe innan jag lämnade henne igen och köpte dessa söta saker på vägen hem!




Han får heta Nugget, men Lowe tyckte Nigglet...




Och Bosse Bull!

Sedan var jag på introduktion till bildkursen som jag ska läsa! Väldigt intressant faktiskt, men det är myyycket litteratur som ska köpas..

Efter det så mötte jag upp Lowe på tågstationen, och köpte lite pizza! 😀


270815 torsdag

0 Läs mer >>
Hejsan! Glömde uppdatera gårdagen, men hade en ledig dag och tvättade, inte så mycket mer än så :)

Idag så hae vi varit nere vid Rocksjön med klassen och fått samla på oss en massa konstiga organismer för att åka tillbaka till skolan för att kolla på djuren i mikroskåp! Här fotade jag ett djur i mikroskåpet!

Vi hittade en vattenspindel också (dumt nog), som hade en vattenbubbla på ryggen så att den kunde leva under vatten! Äckligt.. Den kollade jag inte på i närmare kan jag ju säga!

Till lunch blev det sopprester från kvällen innan



Sedan så blev det gos med Offe såklart!



Till kvällsmat blev det sånna här!



270815 onsdag

0 Läs mer >>
Hejsan! Idag började dagen med en frukost på sängen som vanligt till nyhetsmorgon! Efter det blev det att bokstavligt talat springa och hämta Offe! Lite ont i halsen dock, förmodligen någon förkylning på G..

Sedan har vi bara myst, men sedan vid 1 så hade jag föreläsning ett par timmar, så Offe fick va hemma själv en stund.



Fotade en cool pilgiftsgroda i NO salen med!



När jag kom hem så smakade jag min zucchinihummus jag gjorde häromdagen! Mycket god, men den på den libanesiska restaurangen här har mycket godare än så länge..

Sedan vid halv 7 tiden så fick Offe åka hem, och jag lagade mat!

Sötpotatis, tonfisk, vitlökssås och lite granatäpple sallad!

Sorligt nog så åkte maten upp så fort jag hann äta upp allt av någon skum anledning.. Lite öm runtom i magen efter bara!

Efter det fick jag i mig en kopp te och lite popcorn till Idol och sedan läggdags efter några timmar tv tittande!

240815 måndag

1 Läs mer >>
Hallå! I helgen har jag haft finbesök av Fia! 

I går (lördag) efter provjobbet på Mackmakeriet igen (gick bra, dock råkade jag sjabbla till lite när jag tog betalt av några kunder, men men :) ), så gick jag hem och städade och vid 4 så var Fia framme med tåget!

Vi gick iväg till lägenheten, tog det lite lungt, och sedan gick vi en lång runda till en jättefin utsiktsplats, plockade lite lingon (får se vad jag gör med dem..), och gick tillbaka, och sedan var det käk på Rosegarden! Ett självklart restaurangval för den som hälsar på för första gången ;)

Fia fick i sig 4 portioner inkl efterrätt och jag 5! Mums!

Vi testade lite olika dumplings, såg lite roliga ut..

Sådär måste jag säga, men resten av all mat var som vanligt sjukt gott!

Sedan gick vi hem och somnade in i en matkoma!

Idag så vaknade vi upp (såklart?!), fick Fia att dricka en grön smoothie och lite chiapudding, som hon aldrig hade testat innan (inte smoothies med spenat i heller..) och det verkade som att hon gillade det! Hon drack/åt upp iallafall, eller vad tyckte du Fia? ;)

Sedan bar vi oss in till stan för lite shopping, blev lite smått och gott behövligt, men ingen matta som jag ville hitta.. Lagerhaus hade en del fina, men dem var lite dyra, så det fick va! 

Sedan blev det lunch på Bryggan (ett självklart val när det gäller lunchställe;)), jag tog enchiladas och Fia tog chevrésallad!







Sedan tog vi varsin glass på Honeycomb vid vattnet!





Sedan så åkte tyvärr Fia hem :( hade kedjat fast henne i lägenheten om jag hade kunnat, men hon smet! 
Har haft en supermysig helg med dig! 
Och du är välkommen när som!

Sedan gick jag till stan efter att ha lämnat av henne på tågstationen då, och köpte två små gröna kompisar, då Lowe snodde vårat bonsaiträd..


En aloeveraväxt och en liten kaktus! Tåliga och fina, och mutterkrukorna piffar ju till det lite med ;)

Sedan så blev det att slappa lite, och göra kvällsmat! Passade även på att göra zucchini-hummus innan, ska smaka på den mer imorgon tänkte jag ;)

Detta blev det kvällsmat av iallafall!




Så gott!!


Helgen

0 Läs mer >>







Fler bilder från gård...

0 Läs mer >>
Hej! Idag har det varit fullt ös hela dagen!

Dagen börjar med en promenad bort till Offe och en liten promenad med henne innan jag haltade bort med mina skoskav till frisörsalongen!
Blåsan på ena tån hade spräckt påvägen, men det underlättade med skoskavsplåster :)

Lite före bilder på håret;



Och 3 timmar senare;






Sååå nöjd jag blev! Inte alls lika gulblondt och en lagom mörk brun i botten! Wiiie 😃😃

Sedan var det bara hem, käka, på med ovven och iväg till Viktoria för Insparksfestival!



210815 fredag

0 Läs mer >>
Hej! Jag har ju faktiskt kommit tillbaka till Jönköping for real now, men har helt glömt bort bloggen?!
 Sorry för det, men idag har jag iallafall gått en runda med Offe, sedan gick jag med Viktoria och köpte en bikini (jag har av någon anledning tagit med mig solkräm men inte en ENDA bikini?), och åkte till stranden! 
 
Där hängde vi till 4 tiden ungefär, har fått några ordentliga blåsor på mina lilltår efter en invigning av mina nya converse.. frågan är om jag kan ta på mig några skor imorgon, blir nog att köpa skoskavsplåster iallafall.
 



Så det blev ingen kvällsrunda i fina vädret, utan att slappa i soffan istället, men var ganska trött och seg av värmen och strandbesöket, så var skönt att fortsätta att ta det lungt ändå :)
 
Till kvällsmat blev det ett nytt recept som jag har hittat; tagiatelle med avocado, spenat, citron och lite pistagenötter!
 

Mums var det! Dock så tyckte jag inte att pistagesmaken kom fram riktigt, så blir nog några andra nötter nästa gång, lite dyrt för att använda i mat om det inte smakar något..
 
Sen har jag inte köpt NÅGOT rött kött alls under tiden jag har bott här! Även om det inte är så lång tid, så har jag ändå handlat två gånger iallafall, bara ost och fisk har hamnat i korgen förutom grönsaker då! Får se om magen blir gladare av det :)
 
Imon blir det frisören på förmiddagen, blir lite förändringar minsann! Ska nog bli fint tror jag! Sedan blir det insparksfestival! (ja, folk som inte nollas får komma..)
 
 

dålig uppdatering

0 Läs mer >>
Hej! Idag blev det en roadtrip till Liseberg med Viktoria! Wiiie vad kul vi hade det!
Var framme vid 11, åkte allting såklart! Fick till och med med Viktoria (som dessutom är höjdrädd) på Atmosfear! Det var bra gjort av henne! 
 
Sedan testade vi ju såklart dem nya karusellerna, Helix som kom ut förra året och Mechanica som kom ut i år.
 
Helix är nog min favorit av alla karusellerna på Liseberg just nu. Sååå rolig, och lagom lång! Mycket variationer, loopar blandat med fria fall. 5/5! 
 
 
En snygg bild som vi köpte från åkturen!


 Däremot Mechanica, vart jag väldigt besviken på..
Ser GRYMT äcklig ut, men var endast och bara jobbig att åka.
Varje arm vaggar liksom fram och tillbaka och ibland runt hela varv, och hela cirkeln snurrar samtidigt dessutom, och SAMTIDIGT som att axeln snurrar runt! Fick bara så ont i huvudet och nacken sen, hade knappt koll på vart var var i karusellen när jag tittade! 
Nee 1/5.. 
 
Vi körde ju lyckohjul med! Jag vann två chipspåsar, FÖRSTA rundan jag körde! Sen vann jag inget mer :( Det roliga var att Viktoria körde på nr 11 då först, och jag tittade på, och sen tänkte jag, vafan, kan vara kul om man vinner ändå. Tog samma nummer som henne rundan efter och tadaaa!
 


Dock gick vi tillbaka till chipshjulet igen efter det och så fick Viktoria samma pris, så båda var nöjda och glada! Kämpade dock förgäves för stjärnvinsten på Marabou hjulet, men icke da :( 
Fin snapchat på det!
 

Jao jao, vi åkte hem kl 8 och kl var nog halv 10 när jag kom hem! Så vi var ändå på Liseberg i 9 timmar! Ganska bra jobbat! Har dock lite ont i halsen nu bara ;)
 
Imon blir det hem till Halmstad igen, ska bli skönt med lite sällskap, fast jag har fått det idag och igår kväll, känner redan nu hur jag är beroende av andras sällskap....
 
 
 
 
 

120815 wednesday

0 Läs mer >>
Hallå igen! Idag har jag INGET planerat..
 
Blev slappa för det mesta, städade lite och rättade till i lägenheten så allt hittade sin rätta plats (för tillfället iallafall). Kaffekokaren står under vasken till exempel.. får inte plats i något annat köksskåp!
 
Blev några nya sorters biffar till kvällsmat, gröna ärtbiffar! Ganska goda faktiskt, lite sting var det i dem också! Bra vegetarisk lunch!
 


Sedan bokade jag en tvättid, inte på min våning (3:e), utan 5:e! Fanns bara tider där tydligen..
Tvättningen gick bra, men torkningen dessvärre tvärtom. Torkskåpet återfuktade mer än torkade, och torktumlaren gjorde inte mycket bättre jobb. Hade i 5 par trosor och några strumpor, inget blev torrt?! 
 
Så, ett lakan hänger på min franska balkong, och hela badrummet ser ut som en tvättstuga för tillfället, men men!
Får försöka klura ut hur det funkar dära.. följde ändå anvisningarna? 
 
Sedan blev det att dammsuga och damma, och efter det en promenad med käraste Semra som man nte träffat på evigheter! Så kul! Otränade som vi är, så gick vi inte så långt, men det var mest kul att catcha upp lite :)
Såå fint det var där vi gick? Och utsikten på andra bilden!
 



Sedan var kl 9, och det blev halloumi och rödbetor till kvällsmat! MUMMA! Är nog beroende av halloumiost... ska försöka hitta en bara som inte är med getmjölk... gillar inte hur dem dödar killingarna för att gå ut mer mjölk hos getterna.. :(
 


Sedan blev det popcorn och typ 1/3 av första Hobbit filmen, sen blev det läggdags!
 
 

110815 tuesday

0 Läs mer >>
Hejsan! Igår kom jag hit till Jönköping en sväng igen, ska nämligen på arbetsintervju idag hos Pinchos! 
Dagen började med en tripp till Ica, för att inhandla frukost (dvs, mjölk plus lite andra tillbehör för resterande måltider). Sedan var kl 14, eller rättare sagt 13.50, var tio minuter för tidig till arbetsintervjun, men det var inga problem sa dem (dock vet jag inte vad dem tänkte hehe, bättre det än för sent!).
 
Intervjun gick finfint! Fick dem dära klassiska frågorna som "Berätta om dig själv!", "Vad är din bästa egenskap vs. Sämsta?" osv..
Får veta i September om det blir något :)
 
Men jag fick svar igen från fiket jag provjobbade på för några helger sedan, och dem ville att jag skulle komma in igen, för dem kunde inte bestämma sig tydligen. Det är ganska många som har sökt, så dem har sållat ut en del tydligen då :) Men nästa helg är det provjobb igen då!
 
Efter intervjun så packade jag upp lite, slappade och gick till Ica igen, för jag hade glömt en del som smör t.ex... bröd men inget smör, bra logik Sofia!
 
Dessutom blev det toast till lunch, med avocado och tomat!
 
Slappa lite till, och Ica igen (?!) Kom på att jag hade glömt att köpa någon sås, torsk stod på listan ikväll, men ingen sås? Så det blev en lime/chilli/ingefära sås från Abba, GRYMT god! Rekomenderas!
 

Och ja, torsk till kvällsmat alltså! Med en sallad; granatäpplen, vindruvor, ärtskott, sugar snaps och böngroddar med lite annan blandsallad! Sååå gott med granatäpple i sallad! Men GUD va slabbigt att kärna ur?!
 
Stänkte i ansiktet, taket, golvet, spisen, väggen, tröjan, vasken och ja, lite andra ställen i köket som jag märkte efter hand.. men gott var det!
 
 

back again