0 Läs mer >>
Hallå i stugan!
Idag tog vi sovmorgon och slappade mest innan vi gick en runda. Och ddt snöade väldigt mycket, så lite jobbigt att titta sig omkring när man får snö i ögonen..

Under rubdan tyckte jag att det gjorde lite ont i hälsenan, tänkte att skon satt lite konstigt, men det var ett gruskorn som var jävligt..


Sedan har jag städat lite, gjort banan muffins på svarta (inte bruna iallafall) bananer, helt okej blev dem!

Inte så mycket mer roligt hände idag faktiskt! Orkade inte på grund av en sjuk mensvärk hela dagen.. Men men :) 


Saturday

0 Läs mer >>
Tjenixen! 
Idag var man ledig, gotte! Slappa tills vid två ungefär, då vi gick till maxi och köpte tortilla bröd och så till tacosen. Och så fick vi vår dagliga promenad och ljus! Snön har nästan försvunnit igen, skönt det!

På maxi köpte jag en semla med! Måste testa en wrapsemla någongång också..

Det blev en vaniljsemla, dock förväntade jag inte mig att istället för mandelmassa, så skulle det va sånn vaniljkräm som det är i vaniljbullar typ. Tjock och geleaktig kräm, enormt mycket fick man med! Det blir en vanlig nästa gång.

Sedan blev det tacos!

Och filmen Non-stop!

Den får nog 3,5/5 stjärnor

Friday

0 Läs mer >>
Hallihallå! Idag var det skola till 2 ungefär, grammatik matning igen, men det är lite klurigt det dära, vissa av reglerna är lite konstiga.. Men all snö är borta iallafall!

Men hem och slappa lite innan jag stack på body balance! Det är hur sköm träning som helst, speciellt ben och mage! Och så blir man lite smidigare med, alltid bra! 

Så jag kom hem till smarrig mat som Lowe hade gjort!

Och sedan testade vi ett popcorn paket som vi fick med oss från Teneriffa, fast vi inte hade en aning om vad dem var smaksatta med ..

Det var iallafall karamellsmak.. Inte gott alls! Aromatkrydda ska det va,.. Eller pommeskrydda!

Och sedan såg vi "Walking among the tombstones" med Liam Neeson, han som är med i Taken filmerna? Bra var den, men lite förutsägbar, och obehaglig dessutom..


Sedan när man trodde snön var borta för ett tag, så kollar man ut igenom fönstret..


Suck.. 
Hoppas den är borta tills på tisdag, mycket skönare att kunna cykla till skolan, går mycket fortare att komma hem då, 20 min vs 5-6 min liksom :)

Sedan så tyckte Lowe att han hade fördelat täcket jämt..

Hmm, snor det på natten ;) 

Thursday

0 Läs mer >>
Hejsan! 
Idag så började jag dagen med några timmars plugg, och sedan blev det broccolisoppa till lunch, som blev väldigt god faktiskt! Jag har börjar bli ett riktigt fan av soppor nu för tiden, det är gott, billigt, och lätt! Så mycket bättre än ett paket nudlar..

Sen tog jag en prommis, köpte lite nytt te och purjölök till kvällens måltid! Det fick bli chillistekt lax, med sesam wok!




Freestylade fram rätten, eftersom jag älskar sashimi (sushi lax) och var väldigt sugen på det, så fick det bli såhär :)

Det hamnar lätt i receotboken iallafall!

Sedan lite mer plugg, och nu ska jag sova, så jag orkar ännu mer grammatik i morgon!

Wednesday

0 Läs mer >>
Tjena mittbena!
Idag var jag i skolan först, sedan hem och äta lunch, och även hjälpa Lowe att ta ett roligt foto! Inte färdigt ännu, men snart så får ni se det ;)

Sedan så stack jag och tränade, villet jag inte har gjort på år och dar, men det blev lite intervaller och sedan cxworx i 30 min, skönt att vara trött i kroppen fysiskt, har inte varit det på ett tag kan jag säga..

Sedan gjorde Lowe hamburgare, namnam!

Alltid lika gott!

Tuesday

0 Läs mer >>
Hej igen!
En riktig långhelg har jag minsann haft jag!

Vi gick upp, sedan en runda i det råa vädret, och sedan fick det bli att tvätta tvätt!

Sedan har jag fixat med datorn, har återställt den nu, och lagt över allt på en hårddisk såklart, så nu har jag en fräsch datorn igen!

Lowe åkte sen på en CAD kurs på skolan, så gjorde jag mat lagom till han kom hem igen!


Inte så vackert upplagt, men kycklingröra med squash, paprika och allround krydda på det! Mycket gott får jag lov att säga!

Sedan glömde jag berätta om att jag ska bli hundvakt nästa vecka i ett tag framöver iallafall! Till en liten dvärgschnauzer som heter Ofelia! En granne behövde någon som höll henne sällskap när hon jobbade, och eftersom jag har så lite plugg nu, så passar det hur bra som helst!

Så var förbi deras lägenhet igår och träffade hunden och så, hur mysig som helst!

Imon blir det föreläsning dock, men bara 3 timmar ;)

Monday

0 Läs mer >>
Hallihallå!
Idag så började vi (3 st idag!) med en frukost som bestod utav amerikanska bananpannkakor, och efter det så gick vi till biblioteket en sväng för att kolla in museet! De hade en utställning av John Bauer, vilket var trevligt!

Sedan trippade vi runt lite på stan, kollade lite i butikerna och jag köpte lite doftljus från Yankee Candle!




Sedan åkte vi förbi Maxi en sväng, fick med oss en symaskin också! Så nu ska jag sätta fart med att sy! Eller lära mig först kanske..

Sedan så åkte Martina hem tråkigt nog och så slappade vi resten av dagen :)

Här kommer lite bilder på växterna vi köpte på Ikea häromdagen!

Först ett Bonsai träd som vi har döpt till Groot!





Sedan två tulpaner som dessvärre inte fått några namn..

Och spaghetti och köttfärssås till kvällsmat!




Sunday

1 Läs mer >>
Hallå igen!
Idag fick vi besök i lägenheten av Martina som ska sova över också, super mysigt!

Vi började med lunch, moussaka!



Och sedan en tripp på stan! Lite fika, ett besök på Ikea och sedan kvällsmat på Rosegarden, som är en asiatisk restaurang! Lite kö var det allt in dit, men maten var hur god som helst! 

Det var buffé, så man fick plocka ihop råa grönsaker och rått kött, och sedan stekte dem det åt en! Riktigt gott, och färskt!

Sedan somnade vi proppmätta!

Saturday

0 Läs mer >>
Hallåsan! 
Ingen skola idag, skönt att få sova någon timme extra :) men idag har det inte varit min dag riktigt..

Först så tog jag bara det lungt på morgonen, och så kommer jag på att jag hade bestämt med en fadder att köpa hennes böcker idag, och möta upp henne på skolan. Såklart kom jag på det här för sent, så fick be så hemskt mycket om ursäkt och mötte upp henne senare under dagen.

Sen gick Lowe och jag en runda, och såhär kan man ju se ut när man försöker få en bra bild..



Det var väldigt fint väder, men kallt!!




Sedan blev det en sen lunch, morotssoppa!

Som var väldigt god faktiskt!

Sedan började jag storstäda, vi får ju besök imon, så fint ska det ju va! 
Städade från kl 17-00.. Utan att ha koll på tiden alls hehe, men städat blev det!

Jag tog en paus med knäckebröd och te vid 10 tiden, och när teet hade svalnat lite, så skulle jag ta en god klunk. MEN, såklart välter jag koppen över min käre dator och hela bordet istället... Så dator har stått och runnit av under natten. Vet inte när jag kan starta den igen dock, men Lowe är på problemet.

Så sådär kul var det idag.. Men men, klumpig som man är så får jag stå ut med sånt antar jag.

Friday

0 Läs mer >>
Lowe satt och bläddrade bland lite bilder idag, och där fanns många guldkorn som jag iallafall helt missat att dem fanns! Visst kom jag ihåg den fina lunchen i Elsas fina trädgård, men jag har helt missat att kolla på dessa bilderna! Väldigt fina!
 
Denna bilden måste jag visa, tycker den är så rolig! Och fin såklart! Denna bilden är ju utmärkt för att visa vad Märta är för en sorts hund!
 
 
Denna bilder gillar jag väldigt mycket! Det räcker att man tittar på den i någon sekund och så förstår man vad händer :) Den berättar liksom en liten "historia"!
 
 
 
 
Tintins ögon gör sig väldigt till rättvisa i svartvitt! Så fina!
 
 
 
Och Bernards fina ögon med såklart!
 
 
 
 
 
 
 

Forgotten pictures

0 Läs mer >>
Tjolahopp!
Idag har det varit grammatik heeeela dagen.. Såå mycket att ta in i huvudet. Word classes, clause elements, grammatical phrases, noun phrases.. Men det sätter sig nog snart :) man ska bara komma ihåg det 3 år senare också..

Var hemma halv 4, så jag slappade när jag kom hem som vanligt! Började på ett litet virkprojekt (länge sedan jag virkade!) och testade Sims 3! Jag har alltid varit lite emot Sims 3, men det var helt okej ändå! Man ska ju ha expantioner och så också såklart, så blir det roligare!

Pyttipanna till kvällsmat stod Lowe för!

Och det har snöat heeela dagen! Jag får  gå istället för att cykla till skolan jag, halt är det också!

Thursday

0 Läs mer >>
Hallåsan!
Idag så gick jag upp och träffade några från nya klassen för att läsa lite i en bok som vi ska ha till kursen, om engelsk grammatik. Och såhär såg det ut utanför fönstret..

Inte kul.. Inte kul alls!

I skolan just nu så är det mycket nu med ordklasser och satsdelar och så nu, fast på engelska. Jag tyckte bara svenska grammatiken var svår.. Aja får se hur detta går :)

Gick hem och åt lunch och slappade som vanligt! Har fortfarande ont i halsen, men ska sakta men säkert börja träna nu igen :) 

Till kvällsmat testade jag ett nytt recept; laxpasta med äpple och curry!


Sådär måate jag säga, inte äckligt eller så, men lite tråkig smak :) inte speciellt fotovänlig maträtt heller för den delen.

Imon så ska jag till skolan igen, går 6 timmar imon tillskillnad från 3, känns faktiskt lite ovant ;) dåliga vanor antar jag?


210115 wednesday

0 Läs mer >>
Hallihallå! 
Idag hade vi vår första föreläsning på engelska, vilket gick bra! Just ju är det mest grammatik och så, men det ska nog gå bra det med :)

Sen cyklade jag raka vägen hem och ne under filten i soffan.. Det är kallt här uppe! Snöat har det gjort idag med, men inte så jättemycket så att jag inte kan cykla tur nog :)

Sedan har jag bara slappat faktiskt! Har varit jättetrött idag och igår, känns aldrig som om jag blir piggare! Gick ju till Maxi fram och tillbaka igår, men fortfarande lika trött.. 

Aja, ska börja komma igång mer med träningen och kosten nu, så det är popcorn som gäller istället för godis! För popcorn kommer jag aldrig sluta äta, nam nam nam!

Sedan gjorde Lowe mat, vi har köpt mycket bönor (var väll nachostallriken med bönor som fick det att komma med på inköpslistan) och så nu, ska bli kul att testa lite olika recept och så med det!


Så det blev ris med bönor och majs, och curryköttfärs med sweet chilli och herco vertz! 

Nu ska jag lägga mig och se om jag är piggare imon..

200115 tuesday

0 Läs mer >>
Tjolahopp! Idag hade jag kursintroduktion för engelskan som jag kommer läsa hela terminen! Ska bli väldigt spännande att äntligen få börja med ämnena! 
Kursen är på engelska också, både böckerna, föreläsningarna, och alla ska prata engelska under tiden vi är på föreläsningarna, vilket bara är bra tycker jag! Lite "pinsamt" i början kanske, men det släpper väl efter ett tag! Ens egen engelska blir ju bara bättre, så det är ju ett väldigt bra ämne att läsa både för yrkets och sin egens skull :)
 
Glömde berätta om filmen jag och Lowe såg igår kväll, det blev så mycket inlägg om filmer, så det kanske bara var bra att sprida ut det lite :)
Vi såg iallafall "The fault in our stars", vilket var den boken jag läste ut på semestern också!
 
 
 
Riktigt bra var den! Den var minst lika bra som boken, inte riktigt fullt ut, men det gör ju att man får en bild av personerna och så om man skulle läsa den igen, att man kan föreställa sig någon utan att tro att någon ser ut på ett speciellt sätt, vilket oftast kan röra till det för mig :) 
Vissa delar var lite omgjorda, antagligen för att korta ner filmen, som var väldigt lång ändå, men de viktigaste delarna var med! Dock inte när dem säger titeln i boken, hade varit bra om de hade fått med det i filmen ändå, det är ju trots allt titeln :)
 
Men 5 av 5 toasters!!
 
Efter att jag hade varit i skolan idag så promenerade jag och Lowe bort mot Maxi för att handla lite grann! Vi använde presentkortet vi fick av Reneé och Putte (tack för det!), vilket underlättade! 80 kronor istället för 600 är ju rätt bra kan man tycka :)
 
Och första gången vi köper falukorv! Jag är ju inte speciellt förtjust i falukorv i ugn så bara, eller vanlig stekt korv, (otillagat funkar hur bra som helst dock..) men korv stroganoff brukar vara supergott ändå tycker jag!
 
Så jag hittade ett gott recept ; "Korvgryta med texmex"! 
Det gjorde smaken lite annorlunda, utan att ta i för mycket liksom. Det var väldigt gott att ha i majs också!
Och så ris och sallad till det! En billig och bra middag!
 


 
Jag tänkte testa att göra mousakka också, Lowe är inte lika positiv till det, men jag ska då se till att det blir omtyckt ;) Jag tycker bara att det är roligt med lite omväxling i maten!
 
Och premiär användning av nya fina glasen jag fick av mamma och pappa! Hur snygga som helst! Och lika goda att dricka ur ;)
 
Nu ska jag och Lowe kolla ännu en film, Despiceble me! Lite roligare film än gårdagens.. :)
 
 

190115 monday

0 Läs mer >>
Hallåsan! Idag bär det av mot Jönköping! Ska bli skönt att få komma hem till lilla lägenheten igen (inget emot familjerna alls!!), ska bli kul att städa i ordning och göra det lite fint nu när vi har fått massa fina saker att pryda den med!
 
Vi tog tåget vid 12, rätt skönt att komma hem i tid så man hinner fixa i ordning innan skolan börjar nästa dag! 
Och det hände lite grejer på tåget, tro det eller ej!
 
Den första saken var bara rolig, och intressant! 
Jag och Lowe satt brevid varandra och så hade vi ett bord emellan och ett säte mittemot. Efter ett tag hoppade det på en gubbe som satte sig på ett klappsäte på andra sidan. Det såg inte så bekvämt ut, så vi plockade bort våra väskor på stolen mittemot och frågade om han ville sitta där istället! Och det ville han!
 
Han var väldigt rolig att prata med! Han berättade bland annat att han bodde i Thailand och var påväg hem till Bankeryd efter att ha varit i Phuket i 4 månader! Han hade tydligen också med sig en väska med 24 kg psoriasis kräm som ska vara jättebra mot det, finns endast i Thailand den krämen. Så han säljer vidare den!
Han berättade också att han hade en gång haft 25 fadderbarn, samtidigt (!!), vilket är väldigt bra såklart!
 
Sen när han hade hoppat av så var det mindre roliga människor som hoppade på.. bland annat en kille i en rosa one piece (inget emot att killar har rosa!), och udda raggsockar.. ja utan skor!
Han och hans syster (som hade helt normala kläder jämfört med sin bror) satt där på klappsätena, med en varsn öl i handen.. han stank sprit och var väldigt full!
 
Irriterande med skrikande fyllon, mitt på dagen iallafall! Han ropade runt på bussen b.la. ;
"JAG ÄR HOMO!" (okej, fine, då vet vi det!)
"JAG VILL KN*LLA EN GIRAFF! HADE VARIT ASCOOLT ATT SKRIVA I SITT CV!" (no comments..)
 
Sedan började han såklart prata med mig och Lowe, vilket var okej ett litet tag iallafall, tills hans syster gick på toaletten brevid. Då hade han fått hålla i hennes plånbok och gick fram till oss, tog upp en hundralapp från HENNES plånbok och gav till oss.. 
Vi la såklart bara bort den på sätet mittemot oss utan att säga något, så vi kunde ge tillbaka den till henne när hon kom tillbaka. Han tyckte bara att "vi var så otacksamma"..
 
Så, det var en annorlunda tågtur!
Vi kollade två filmer vi hade laddat ner; "Predestination" och "Left Behind"!
 
"Predestination" var en udda, men en väldigt bra film ändå! Gillar man Inception och filmer som "knyter ihop säcken" , så gillar man definitivt denna!
 
 
Den får 4 av 5 toasts!
 

Den andra filmen var "Left Behind"! Trodde den skulle vara bra, men det var den sämsta filmen jag någonsin har sett..
 
Så om du har en dålig filmsmak (otroligt dålig...), så rekommenderar jag denna till dig! Eller om du vill skratta åt dåligt manus och löjliga amerikanska filmer..
 
 
Så om minsta är 1, så får den 1 av 5 toasters eller 0 är nog mer rimligt..
 

180115 sunday

0 Läs mer >>
Då var vi påväg! Till Köpenhamn.. jag och Lowe tog tåget då inte alla fick plats i bilen, och blev sedan upphämtade på Kastrup! Lowe tyckte det var roligt att fota människor på flygplatsen, men lägger upp en nu bara faktiskt, men sparar bildbomberna till dagarna framöver ;)
 
 
Vi kom fram till hotellet, käkade och sedan la vi oss, för 04.45 skulle vi upp nästa dag!
 
 
 

Day 1