0 Läs mer >>

Hejsan! Här kommer ett eget recept på en smarrig lunch jag fixade till mig själv. Väldigt fräsh och serverades med fröknäcke med philadelphia på.



Det enda jag slängde i för två portioner var;

Stekta quornbitar och zucchini
Honungsmelon
Solrosfrön
Romansallad+ blandsallad
Ceasardressing

Quorn & zucchini sall...

0 Läs mer >>

Hallå! Tänkte börja uppdatera mer (here we go again..) och dessutom dela med mig mer utav recept! Främst vegetariska, men kanske fisk då och då, framsteg som räknas! 


Jag börjar med ett recept som inte finns på nätet, utan som jag har noterat anteckningar till från ett youtubeklipp! Mycket lyckat, definitivt spara på den!


För 2 stora portioner!


2 sharlottenlökar (tog tre, älskar lök!)
0,5 dl Olivolja + stekning
1 dl Matlagningsvin eller vanligt vitt vin
7,5 dl vatten
2 dl Risottoris
1 paket Saffran
1 Grönsaksbuljongstärning
1 kruka Persilja
1 paket Shiitakesvamp (ca 300 g)
1 dl Parmesanost
1 dl Pumpafrön

Gör såhär;
Sätt ugnen på 175 grader.
Skiva svampen i strimlor och blanda med lite olivolja (inte 0,5 dl ännu!) och krydda med salt och peppar. Sprid ut på en plåt. Ställ in i ugnen och vänta i 20 min.

Stek hackad scharlottenlök i 0,5 dl olivolja tills den har blivit transparent.
Tillsätt ris och saffran och låt steka i 2-3 min. Häll på vinet och låt det koka in.
Släng i buljongtärningen och häll i 1 dl vatten i taget. Låt vattnet koka in innan du fyller på mer. Rör om då och då.
När allt vatten har kokat in häller du på osten och rör om.

Mixa persiljan med 1 dl olivolja tills det har blivit som en kräm och krydda med salt och peppar. 

Rosta pumpafrön i en torr stekpanna.

Släng ihop allt på en tallrik så är det klaaaart!

Saffransrisotto med s...